Kvinnor av färg Hill-medarbetare pratar ny ekonomisk politik, digitala kontanter utan blockchain

På en fredag ​​sent i november efter valet fick jag tillfälle att intervjua tre medarbetare från representanten Rashida Tlaib (D-MI), representanten Alexia Ocasio-Cortez (D-NY) och representanten Ayanna Pressley (D-MA) ), för att lära sig om några av de ekonomiska politiker som bildades under dessa välkända offentliga personer.

Att vara på „digital valuta och blockchain“ -takt, var det meningsfullt att ta temperaturen först på dessa områden. Aya Ibrahim, ekonomisk politisk rådgivare för Pressley, hjälpte till i utarbetandet av lagen om Bitcoin Up modernisering av betalningar från 2019. Enligt Ibrahim, ”Facebook Libra säljpunkt var ursprungligen att detta skulle vara ett sätt att bankera de obankrade och bättre tjäna underbankerna, men det skulle inte nödvändigtvis existera om vi hade tillhandahållit de tjänster vi borde ha tillhandahållit, säger Ibrahim.

Chastity Murphy, rådgivare för ekonomisk politik för Tlaib, betonade lagen Automatic Boost To Communities som krävde en digital dollar 2021 som ett alternativ för amerikaner att få offentliga stimulansbetalningar. ”Det finns mycket hype kring blockchain-teknik, mestadels från människor som funderar på dess privata sektorns användning. När det gäller offentligt administrerade digitala betalningar är den viktigare frågan inte hur man skapar en distribuerad huvudbok som hanteras av flera aktörer, utan hur man skapar digitala kontanter, som du kan hålla i fickan, som inte kräver en huvudbok alls . Det är den större prioriteten, enligt vår åsikt. ”

Murphy klargjorde vidare att ”Teknik som kan låta väldigt bekvämt för den genomsnittliga personen kan ha fruktansvärda konsekvenser för marginaliserade eller historiskt diskriminerade samhällen.” Enligt Murphy är hennes chefs och andras oro relaterade till hur, … … ansiktsigenkänningsteknologi används i de flesta svarta distrikten för att fängsla och diskriminera färgsamhällen. Ansiktsigenkänningsteknik är ett exempel på vad som händer när man skiljer frågor om effektivitet och design från frågor om uteslutning, åtkomst och integritet. ”
Chastity Murphy (l) lagstiftare för representanten Rashida L. Tlaib (D-MI) och Claudia Pagon Marchena (r) lagstiftande personal för representanten Alexandria Oscar-Cortez (D-NY) på Capitol Hill.

På tal om färgsamhällen talade Claudia Pagon Marchena, lagstiftningsassistent för Ocasio-Cortez, om hur hon, Murphy och Ibrahim skapade ett nära band på Capitol Hill i deras politiska arbete. ”Jag tror att en av de saker som gör våra jobb lättare att arbeta med varandra är den synergi som finns mellan våra chefer och där de står ideologiskt. Återkommande betalningar är något som alla våra chefer har drivit … ”sa Pagon Marchena. „Vi finner att det finns styrka i antal och samordning för att driva dessa berättelser och driva valmötet på hur ett verkligt, progressivt svar ser ut den här tiden.“

Stimuluschecks från en kryptoutbyte; Bitcoin rebound

Tillsammans med The Automatic Boost to Communities Act som krävde en stimulansbetalning på 2 000 dollar per månad för att erbjuda lättnad under Covid-19 gick kontoren samman för att skriva ett brev till kongressledarna om vikten av återkommande betalningar under Covid-19. . Enligt Murphy var det Ibrahims idé att söka och inkludera senator Kamala Harris (D-CA), nu vice valda president, i brevet så att ansträngningen skulle ske på tvåkammarbas.

När det gäller vikten av dessa återkommande betalningar citerade Ibrahim ekonom Larry Summers i vår intervju och betonade sin poäng att „… ekonomisk tid har upphört, men ekonomisk tid har inte stoppats.“ Ibrahim fortsatte: „Ur ett politiskt perspektiv verkade det bara vara ett av de enklaste sätten att ge lättnad och också ge stimulans utöver det.“

Medan Murphy är snabb att kreditera Ibrahim för saker som att samordna brevet med Harris kontor, är Ibrahim lika snabbt att framhäva att Federal Reserve lättnad för statliga och lokala kommuner var något Murphy hade talat om sedan första dagen. „Varför köper inte Fed kommunala obligationer?“ Murphy skulle säga till Ibrahim. ”De har befogenhet att köpa kommunala obligationer. Staden Detroit borde inte ha förklarat konkurs. ”