• Bitcoin toont geharde tekenen van kracht op dit moment als de prijs omhoog gaat in de richting van $11.800
    • De cryptografie heeft de afgelopen dagen een lichte zwakte gezien, waardoor deze laatste opleving een welkome ontwikkeling is voor stieren
    • BTC moet zijn langdurige consolidatiefase tussen de regio van 11.000 dollar en 12.000 dollar
    • Sommige factoren suggereren dat er op korte termijn een breuk in dit bereik dreigt
    • Een analist wijst op de sterkte en zwakte van de aandelenmarkt in de Amerikaanse dollar als een paar van deze factoren om te overwegen

Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt zijn vandaag de dag iets hoger geduwd, met de meeste digitale activa die nog steeds grotendeels vlak worden verhandeld nu BTC zijn belangrijkste kortetermijnweerstand van $12.000 nadert.

Hoe het reageert op deze weerstand zou een significant inzicht moeten bieden in zijn korte-termijn trend, aangezien een afwijzing hier een significant teken van zwakte zou zijn.

Analisten merken op dat er op dit moment meerdere factoren in het voordeel van de benchmark-cryptocentrische valuta zijn.

Sommige van deze factoren zijn een sterke wekelijkse sluiting, sterkte in de aandelenmarkt en goud, evenals zwakte in de Amerikaanse dollar.

De samenloop van deze factoren kan helpen om Bitcoin de komende dagen en weken hoger te brengen.

BITCOIN POSTEN STERKTE WEKELIJKSE BUITENLANDSE GROEIEN

Op het moment van schrijven stijgt Bitcoin met iets meer dan 1% tegen de huidige prijs van $11.785. Dit is ongeveer waar het de afgelopen weken heeft gehandeld.

Het markeert echter wel een opleving ten opzichte van de recente dieptepunten van 11.400 dollar die slechts een paar dagen geleden zijn vastgesteld.

Analisten geloven dat de crypto binnenkort hoger kan worden geleid door technische kracht als gevolg van een sterke wekelijkse sluiting die het in staat was om te posten. Zoals een analist opmerkte:

„Gelukkig met deze wekelijkse afsluiting – voorafgaande weerstand die meerdere jaren heeft standgehouden. Nu houden als steun tot nu toe. Als de dagelijkse kan blijven boven de $ 10.500 en wekelijks ongeveer $ 11.500 – moet een voortzetting aan de bovenkant als dat zo is. „

THESE FUNDAMENTAL FACTORS COULD BOOST BTC AS WELL

Sommige niet-technische factoren kunnen ook in het voordeel van Bitcoin werken. Een analist wees op de stijgende goudprijzen, het momentum van de aandelenmarkt en een haperende dollar als een paar dingen die BTC een boost kunnen geven.

„SPX toont grote kracht samen met goud en zilver, dollar toont zwakte. Ik denk dat btc op zijn minst voor 12.1k gebied zal gaan. Net gesloten mijn korte, blijven plat ~ op zoek naar opnieuw in te voeren hoger als ik hou van wat ik zie / kopen dips als we terug te vorderen 12.2k.“

Of deze fundamentele factoren voldoende zijn om Bitcoin voorbij 12.000 dollar te laten vliegen valt nog te bezien.