Door de groeiende belangstelling van institutionele beleggers hebben bedrijven nu meer dan 460.000 BTC in handen, oftewel 3% van het totale aanbod in omloop.

Institutionele beleggers slokken Bitcoin snel op, en op het moment van schrijven zit bijna 3% van de Bitcoin ( BTC ) in omloop door deze beleggers opgesloten in langetermijnposities.

Uit gegevens blijkt dat 24 entiteiten meer dan 460.500 BTC hebben verzameld, wat overeenkomt met $ 22 miljard tegen de huidige prijs van Bitcoin

Volgens Michael Novogratz is dit cijfer exclusief de 3 miljoen BTC die voor altijd verloren is gegaan , die schat dat er binnenkort een aanbodtekort zou kunnen ontstaan ​​als instellingen hun huidige koopgedrag volhouden.

De huidige lijst met houders omvat MtGox KK, die bijna 141.690 BTC ($ 6,6 miljard) heeft. De volgende is Block.one met naar schatting 140.000 BTC $ 6,5 miljard). MicroStrategy heeft ook ongeveer 71.000 BTC ($ 3,3 miljard) en deze week kocht Tesla 38.500 BTC (ongeveer $ 1,8 miljard).

Analisten verwachten nu dat het houden van Bitcoin in de schatkist binnenkort een bedrijfsstandaard zal worden, aangezien er meerdere technische redenen zijn om Bitcoin als een inflatiehedge te beschouwen .

Ten eerste heeft BTC een eindige voorraad in omloop, die de waardeopslag van goud nabootst. Bovendien is er geen manier om het nieuwe aanbod van Bitcoin te versnellen door extra mijnbouw.

Grote boeren verminderen het circulerende aanbod verder door aanzienlijke hoeveelheden van de markt te kopen en deze in de koelcel te plaatsen. Deze langetermijnhoudcultuur bij de meeste crypto-deelnemers vermindert het toch al kleine aanbod, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

Voor slimme financiële topfunctionarissen biedt het hebben van een deel van de schatkist van Bitcoin enige wettelijke afdekking en arbitrage, aangezien regeringen geen geld kunnen bevriezen.

Wat verrassend is aan Tesla’s beslissing om Bitcoin te kopen, is de timing, aangezien de beslissing plaatsvond nadat de BTC-prijs in vier maanden tijd met 250% was gestegen

De verhuizing van deze week zorgde ervoor dat de marktkapitalisatie van BTC die van Tesla overtrof en de negende positie bereikte onder alle verhandelbare activa.

In het verleden werd het kopen van Bitcoin misschien gezien als een ongelooflijk gewaagde zet, maar nu wordt het logischer voor institutionele beleggers.

Met ongeveer een ruwe schatting van $ 10 biljoen aan corporate treasury wereldwijd , vertegenwoordigt zelfs een toewijzing van 3% aan BTC $ 300 miljard, wat ongeveer een derde is van de totale waarde van Bitcoin in liquide middelen.

Gezien het feit dat meer dan 60% van het Bitcoin-aanbod in meer dan een jaar niet is verplaatst, is een instroom van $ 300 miljard bijna ondenkbaar voor een actief met een free float van $ 355 miljard.

Bovendien komt nieuw geslagen BTC door mijnwerkers jaarlijks uit op 341.640, slechts $ 16,3 miljard. Daarom is het veilig om te concluderen dat de gestage allocatie van BTC aan corporate treasuries de huidige prijs van Bitcoin meer dan verdubbelt.